BIJNA UITVERKOCHT BIJNA UITVERKOCHT BIJNA UITVERKOCHT

MoMu x Baloji Takeover: Baloji in gesprek met Sandrine Colard en Brandon Wen

Baloji gaat in gesprek met Sandrine Colard en Brandon Wen naar aanleiding van de tentoonstelling Baloji Augurism.

Praktische informatie

 • Wanneer

  , van tot
 • Voor wie

  Iedereen

 • Talen

  Engels
 • Prijs

  • € 12: Volwassene
  • € 8: Jongere 18-25 jaar

Dit jaar neemt Baloji niet alleen de MoMu-galerij in met z’n magisch realisme. De transdisciplinaire kunstenaar cureert ook een reeks nocturnes tijdens de MoMu x Baloji Takeover.

De expo Augurism. is geïnspireerd op Baloji’s eerste langspeelfilm Augure, de officiële Belgische inzending voor de Oscars van 2024 en onlangs nog bekroond op het Filmfestival van Cannes. Met beelden, rekwisieten, kostuums en video's uit zijn verleden en hedendaagse archief worden bezoekers meegenomen in het universum van de muzikant, poëet, designer en filmmaker.

Net zoals Baloji’s wereld, zijn de nocturnes een samenwerking met andere artiesten. Op 12 maart organiseert Expanding Academy in samenwerking met MoMu en onder leiding van Rossana Miele een publiek gesprek in het museum.

Stany Dederen

Augurism. Vervaging van de grens tussen werkelijkheid en verbeelding

Tijdens het gesprek zal de transversale, allesomvattende kunstenaar Baloji gedachten uitwisselen met Sandrine Colard (curator-at-large in Kanal Pompidou, historicus rond Afrikaanse, moderne en hedendaagse kunst en assistent professor kunstgeschiedenis aan Rutgers University, Newark) en tevens ook Brandon Wen (kunstenaar, ontwerper en creatief directeur van de Modeafdeling aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen).


Zij zullen Baloji's uitgebreide en boeiende verbeelding verkennen op het snijvlak van beeldende kunst, muziek, poëzie, cinematografie en mode. Baloji's oeuvre, doordrenkt met surrealisme en magisch realisme, is diepgaand beïnvloed door dit symbolische spel aan tovenarij, dat zowel een zware last als een katalysator voor een fantasierijke en empirische benadering vormt.

Hoofdbeeld: © Foto: Kristin-Lee Moolman