Kimono in met tuberozen bedrukt zijdesatijn

Exclusief atelierbezoek en rondleiding "Beautiful Lace & Carine Gilson"

Ontdek de fijnzinnige wereld van de Brusselse ontwerpster Carine Gilson. Haar meeslepende universum verleent de nacht, de dag en de avond een heel eigen karakter.

 • Wanneer

  , van tot
 • Voor wie

  MoMu+Friends Only

  Word MoMu+Friend
 • Talen

  Nederlands & Frans
 • Prijs

  MoMu+Friends €15 - (max.) 1 gast €30

 • Inschrijven via

 • Maximum aantal deelnemers

  20

 • Annuleringsvoorwaarden

  De plaatsen zijn beperkt. Gelieve via friends@momu.be te verwittigen indien je verhinderd bent, dan kunnen we je plaats doorgeven aan iemand op de wachtlijst.

Op haar 23e studeerde de Brusselse Carine Gilson af aan de modeafdeling van de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Sinds 30 jaar creëert ze hoogwaardige lingerie die zijde met kant combineert.

Haar virtuoze creaties worden door beroemdheden als Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Kirsten Dunst gedragen en door de grootste namen gefotografeerd. Ze vallen op door hun moderne karakter en vakkundigheid. Typisch is het kanten inlegwerk, een kunstzinnige specialisatie op zich. Haar gevoel voor snit, haar passie voor gedurfde kleuren en haar streven naar verfijning vloeien goddelijk in elkaar over.

kimono in pistachekleurige zijdemousseline met kanten inlegwerk
®Maison-Carine-Gilson

"Beautiful Lace & Carine Gilson" neemt ons mee naar een dromerige wereld vol sensualiteit, hoogwaardige materialen en virtuositeit. Een vijftigtal creaties van het modehuis Carine Gilson illustreren haar carrière en treden in dialoog met topstukken uit de kantverzameling van het museum.

Haar Brussels atelier fungeert als heiligdom voor haar ambacht. Ieder stuk is uniek en wordt met de hand gemaakt door specialisten met magische vingers, een hoge scholingsgraad en een uitzonderlijk vakmanschap. Nauwgezet en passioneel creëert Carine Gilson schoonheid.

Carine Gilson is voor het Mode & Kant Museum de gedroomde ambassadrice. En dat aan de hand van erfgoed dat door de modewereld wordt gekoesterd: dat van een Belgisch modehuis dat de traditie van hoogwaardige Brusselse kant bestendigt.

Delphine Houba Schepen voor Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen van de Stad Brussel
Zwart-wit portrefoto
® Nathalie Gabay

Programma

Voormiddag: exclusief atelierbezoek met Carine Gilson.
Middag: mogelijkheid om de boetiek aan de Waterloolaan te bezoeken en/of op eigen houtje Brussel te verkennen en te lunchen.
Namiddag: rondleiding expo "Beautiful Lace & Carine Gilson" door conservator Caroline Esgain.

Eigen transport. Zowel atelier als museum liggen op een boogscheut van het treinstation.
Gedetailleerde info wordt verstuurd na reservering.

Word MoMu+Friend

Heb je een hart voor mode en het ModeMuseum? Dan is MoMu+Friends iets voor jou! Geniet van exclusieve activiteiten en extra voordelige tarieven op bijvoorbeeld workshops en excursies.