Verzameling Frieda Dauphin-Verhees

Kostuumontwerper en docente Frieda Dauphin-Verhees verzamelde duizenden kledingstukken en accessoires uit de 20e eeuw. Deze verzameling inspireerde haar werk in het theater en haar studenten tijdens haar lessen kostuumgeschiedenis. Om de collectie te laten blijven inspireren en onderwijzen is Frieda op zoek naar een nieuwe bestemming voor haar verzameling.
 

MoMu wil deze verzameling opnemen en beschikbaar stellen voor onderzoekers, studenten, scholieren en ontwerpers. Met deze verzameling komt de modegeschiedenis van de 20e eeuw tot leven voor de ogen en onder de handen van de bezoeker. MoMu creëert hiermee een unieke kans om historische stukken van dichtbij te ervaren en écht te mogen aanraken.
 

MoMu heeft in de periode van 26 april tot en met 26 juni 2017 via crowdfunding 12.060 opgehaald voor dit project. Niet alleen komen de stukken naar MoMu, de opbrengst wordt ook gebruikt om de stukken op te nemen in een online archief en educatief materiaal rond Frieda en haar collectie maken, waaronder een film.

Fiscaal aftrekbare giften aan de studiecollectie blijft ook na de crowdfunding mogelijk.