Breakfast Talks

Wanneer
  • zondag 28 januari 2018 van 10.30 uur tot 12 uur
Prijs
€20 of €15 voor MoMu+Friends, (inclusief ontbijt, twee lezingen en vrije toegang in de tentoonstelling)

Begin je dag met een gezellig ontbijt in MoMu en verdiep je samen met conservator Wim Mertens en curator Elisa De Wyngaert in de mysterieuze wereld van Olivier Theyskens…


In haar lezing dompelt curator Elisa De Wyngaert je onder in Theyskens’ geheimzinnige fotografie en atmosferische modeshows. Olivier Theyskens’ filmische, fragiele en bevreemdende beeldtaal overstijgt commerciële opdrachtfotografie. In tijden van onmiddellijkheid, van Instagram en live streaming, ontpopte hij zich tot digitale contrarevolutionair in zijn analoge zoektocht naar schoonheid en fragiliteit.


Zo is Theyskens’ wereld er één vol contrasten; historisch geïnspireerde silhouetten in futuristische materialen, een moderne collectie gezien door de lens van een Victoriaanse camera. Theyskens is geen verhalenverteller zoals Jean Paul Gaultier of John Galliano, maar ook geen minimalist zoals Jil Sander of Helmut Lang. Zijn beelden en modeshows vormen een wereld op zich.


Aan de hand van Theykens voorliefde voor zwarte kant, laat conservator Wim Mertens zien hoe de ontwerper erin slaagt om twee totaal verschillende vrouwbeelden neer te zetten voor Rochas en zijn eigen label. Voor het Franse modehuis Rochas is het eerder het geraffineerde karakter van kant en de traditie in de Franse couture  die een specifieke vrouwelijke en volwassen sensualiteit oproepen. 


In zijn eerdere werk voor zijn eigen label creëert hij met kant een meer gewaagd erotische karakter met een meisjesachtige ontluikende vrouwelijkheid. Wim Mertens neemt u mee langs deze verschillende vrouwbeelden, Theyskens aandacht en fascinatie voor oude stoffen en kant, en de geschiedenis van het zwarte kant. 


Beide lezingen zijn in het Nederlands
.


Programma
10u15: ontvangst
10u30: ontbijt op de mezzanine
11u:00 "Through the looking glass. Theyskens' Wonderland" door Elisa de Wyngaert
11u30: "Zwarte kant" door Wim Mertens
vanaf 12u00: vrij bezoek aan de tentoonstelling Olivier Theyskens. She Walks in Beauty
 

Tickets
Bestel je ticket voor deze lezing
€20 of €15 voor MoMu+Friends, (inclusief ontbijt, twee lezingen, en vrije toegang in de tentoonstelling)
Ook extra voordelig naar deze lezing? Word MoMu+Friend!


Beeld: Olivier Theyskens S/S 2017, Photo: Julien Claessens en Thomas Deschamps 

Organisator
ModeMuseum Provincie Antwerpen - MoMu

Volgende